GEVELBEKLEDING

Hout in uw gevel geven uw woning extra karakter en zorgen voor een stijlvol en warm accent, dat uw woning een natuurlijke look geeft.
Bij de keuze voor houten gevelbekleding is duurzaamheid, weerbestendigheid en vormstabiliteit van het grootste belang. In ons assortiment vindt u diverse houtsoorten die stuk voor stuk zeer duurzaam zijn. Ze zijn perfect geschikt voor buitengevels en zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

Afrormosia

Afrormosia is een zeer duurzaam Afrikaans hout (duurzaamheidsklasse I – II) met een prachtige goudbruine kleur. Afrormosia vraagt bovendien weinig onderhoud.

Ipé

Een oerdegelijk alternatief voor uw gevelbekleding in een warme bruine kleur met lichte en donkere strepen.

Afzelia Doussie

De absolute topper in duurzaamheid en dus het meest geschikt voor buitentoepassingen. Afzelia vergrijst op heel natuurlijke wijze met de jaren.

Padoek

Padoek is een zeer duurzaam hout, dat uw gevel met zijn mooie patine extra karakter geeft.

Ceder

Cederhout heeft een hoge stabiliteit en duurzaamheid. Het is daarom uitstekend geschikt voor buitentoepassingen.

Een houten gevelbekleding kan u al dan niet behandelen, dat is een kwestie van smaak. Sommige mensen houden meer van de natuurlijke vergrijzing van hout. Anderen hebben liever een geoliede bruine look. Het natuurlijke vergrijzingsproces heeft geen enkele invloed op de duurzaamheid of de technische kwaliteiten van het hout. Eenmaal het hout is vergrijsd, vraagt het geen verdere onderhoudsbehandeling meer.

Neem vrijblijvend contact op met ons als u meer informatie wilt over gevelbekleding in hout.

Pin It on Pinterest